גוגל זוכר הכל, גם דברים שהיינו רוצים שישכח. נוסיף על כך את העובדה שאנו משתנים ומתפתחים כבני אדם וכבעלי עסקים, ונקבל משוואה לא מאוזנת שבה לגרף השיפור שלנו אין ביטוי מספק ברשת ואנו עלולים להפסיד בעקבות זאת לקוחות חדשים והזדמנויות חדשות. לכן, אנשים רבים היו רוצים להבין איך למחוק תוצאות חיפוש בגוגל, כדי לאפשר למאמצים שלהם לקבל במה ולעזור לגולשים להכיר אותם ואת העסק שלהם בצורה הוגנת וחיובית יותר. אז איך זה מתבצע?
- פנייה לבעלי אתרים
בשלב הראשון והשטחי יותר של תהליך ה'ניקוי' לאחר שבוצע חיפוש מעמיק והוגדרו התוצאות השליליות שברצונכם להסיר, ניתן לפנות לבעלי האתרים שלהם הזכויות על אותן תוצאות ולבקש מהם להסיר את התוכן. תוכן זה יכול להיות פסק דין, ביקורת מסעדה, סיקור שירות במלון ועוד אזכורים מסוג זה שירחיקו גולשים מלהיות הלקוחות הבאים שלכם.
החיסרון שבשיטה זו היא התלות בהסכמתם של בעלי האתרים, שלאו דווקא ימהרו להסיר תוכן כזה או אחר מהאתר שלהם.
- פעילות משפטית
אם בעלי האתרים מסרבים להוריד את התוכן, ויש בו מן הפגיעה בזכויות שלכם, ניתן לטפל במקרה בצורה משפטית על ידי פנייה מעורך דין וחמור מכך – דיון בבית המשפט. זוהי אמנם שיטה שנשמעת מעט מסובכת ואינה שווה את הטרחה, אך קיימים מקרים בהם אסור להתפשר על המופיע בדפי התוצאות תחת השם שלכם.
- פנייה לבעל מקצוע
ישנם דברים נוספים שניתן ללמוד כדי להבין איך למחוק תוצאות חיפוש בגוגל אך ההמלצה המשמעותית ביותר שנוכל לתת היא פשוט לפנות לבעל מקצוע בתחום. המאמצים והזמן הרבים שתשקיעו ב'מלחמות' מול בעלי אתרים, בחיפוש אחר הפרסום השלילי שתרצו להסיר ובללמוד איך לעשות את זה בצורה חכמה, יסיטו את הקשב שלכם מהדבר שלשמו התחלתם את התהליך – העסק שלכם. כבעלי עסק, אתם עמוסים בעבודה השוטפת, בניהול שלו ובמעורבות בפעולת השיווק והמכירה. הכשרתכם ייעדה אתכם למקצוע שלכם ולא לטיפול המקיף שיש לעשות לו. פנייה לבעל מקצוע תאפשר לכם תהליך חכם ושקט יותר שיבטיח תוצאות.